18 jun 2006, 20:14

На сина ми 

  Poesía
3991 0 5

11.04.96 г

                 На сина ми   І

 

Нарекохме те с име Лъчезар,

за мене ти си скъп, небесен дар.

Най-искан, чакан и мечтан,

изстрадан с радост, с любов желан.

 

Аз искам да си винаги засмян,

от щастие и радост все огрян.

И никога на твоето хубаво лице

тъга и болка да не се чете.

 

Ех, зная, безвъзвратно времето лети:

ще свършат бързо детските игри.

Ранна младост ще те навести,

след това ще дойдат мъжките ти дни.

 

Но в мислите и в майчиното ми сърце

винаги ще бъдеш мъничкото ми момче,

което ме прегръща с малките ръчички

и гледа ме със сини, палави очички.

 

Сега си малък, нямаш две години още ти.

Пред теб са всички весели  игри.

Главицата ти златна безброй бели ще роди,

бъди ми здрав и весел, и вярвай в мечти

 

                        ………………………….
30.05.98 г

 

             На сина ми  II 

 

За втори път с дете в утробата си бях,

мечтаех си момиче то да бъде,

ала съдбата друго пожела -

на втори син съм майка аз сега.

 

Една мечта в друга се промени:

любов голяма в сърцето ми гори.

С  Дани най-щастлива съм в света -

двама сина радват майчина душа.

 

Очи-маслини и усмивка прекрасна

греят сега на едно малко лице.

Устни прекрасни – червена малина,

тепърва  „ мамо” ще промълвят те.

 

Има ли радост на света   по-голяма -

синове прекрасни да раснат край  мен?!

Молитва към Бога отправям  за  двама,

да са здрави и щастливи до сетния си ден.

           

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Силна мъжка майка си, Етчи!
    Да са ти живи и здрави децата!
  • Благодаря Вероника и Мария.
    Дано, това е майчината ми молитва всеки ден.

    Поздрав и усмивка за вас.
  • Мтого топли и хубави са и двата стиха.
    Да са ти живи и здрави юначетата.
  • Благодаря.
    И дай боже всекиму да изживее чувсвото
  • Да са ти живи и здрави!
    А майката винаги трябва да се моли за децата си, а заедно с това да ги учи и тях на поклонение и любов към Бога!
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??