4 sept 2012, 21:16

На спирката на сточна гара 

  Poesía » Otra
492 0 5

Ще те чакам, мила, тук - на сточна гара.

На кафенце - знаеш - и на по цигара.

Ще си кажем два-три лафа за загрявка...

После: два-три вица за задявка.

 

Ще те гледам в черните очи искрящи.

Ще потъвам във вулканите ти врящи.

Ти ще се усмихваш срещу мен примамно

и ще ми тушираш чувството измамно.

 

После, мила, ще те водя на капанче

в тиха пряка - до любимото фонтанче.

Там ще хапнем от пържената цаца -

бира ще изпием даже цяла каца.

 

Чакам те да дойдеш с двойката - тролея.

Вятър на асфалта тук ще ме отвея.

Станаха очите мои на кюфтета

да се взирам къмто университета.

 

Но къде си, мила? Вече час те чакам!

Тука се изнервих. Как да те дочакам?

Доста от цигарите изпафках вече...

Ти къде се губиш? Някъде далече?

 

Чувствам се излъган - даже изоставен.

Щурам се на спирка, като изоглавен.

И сега се каня стихче да напиша 

и във него отчаяние да диша.

 

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??