24 nov 2021, 15:14

На своя език розата наричам „роза“ 

  Poesía » Verso libre
657 0 0

На своя език розата наричам „роза“
и р-то пробива небцето със шип,
а з-то разтваря се между зъбите.

Листенцата крехки наричам цветчета

и нежно по езика ми се стопяват е-тата.

Когато на своя език извикам „ох!“,

всички останали ме разбират.
Но само на моя език
розата боде и милва точно като него. 


Вдъхновено от „На моя варварски език...“ на Халина Пошвятовска
https://literaturensviat.com/?p=19554

 

© Адриана Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??