9 mar 2007, 23:07

На татко 

  Poesía
886 0 2
 Забравил откъде дошъл си,
но знаещ накъде вървиш,
събрал и опита и мъдрост -
понякога и ти грешиш.

Дали не мислииш, че е грешка
живот на мен да подариш?
Разделно времето е, тежко...
но казвам ти - грешиш.

Навярно смяташ, че си длъжен
и щастие да ми дариш,
в небето ми да няма облак -
знай, пак грешиш.

Разбираш ли? Това, че тук съм,
че си запалил в мен искра,
че си ми дал надежда, разум -
това ми стига засега.

Че опита си с мен споделяш,
при нужда даваш ми ръка
и залъка на две разделяш -
това ми стига засега.

А знанието, че ме обичаш
и аз съм твоя дъщеря,
че МОЕТО МОМИЧЕ ме наричаш -
това ще помня и отвъд смъртта!

© Шопландия Софийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??