11 jun 2021, 23:13

На теб Море с любов!... 

  Poesía » Otra
179 0 1

 

На теб Море с любов!...

 

Аз цял живот при тебе все се връщам

с вината осъзната на разкаян син –

Море, Море понеже  си насъщност

в Живота ми  хазартен и необясним!...

 

Ти също като майка, ласкава и строга,

аз знам ще имаш сили все да ми простиш –

при теб пък за подарък аз моята тревога

с любов ще ти оставям във някой тъжен стих...

 

Море, ти звездно в Красотата съществуваш

през целият безкраен престой във Вечността,

а в прелестта, с която стихийно се бунтуваш

заложено е взривното  устройство на Света!...

 

Дори във всяка твоя връхлитаща стихия

и всеки изненадващ  със  дива ярост щорм –

Море аз мога с изненада да открия

уюта незабравен на своя бащин дом!...

 

11.06.2021.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??