Нося си годините със радост,
те са моя мъдрост и наследство;
те са буйната ми трудна младост,
те са шареното кратко детство.
Те са ножовете във гърба ми
и ръце приятелски във нужда,
те са мили спомени в ума ми,
те са във сърцето - мъка чужда.
Те са женската ми същност -
цветна, силна, смела и човечна
те са точно във стила ми -
като мен са - гоненица вечна...
Те са детска радост, смях и сълзи,
те са глупавите ежедневни грешки,
те са дългите работни дни с почивки бързи,
те са разговори "на кафе" човешки...
Те ми помагат бавно да разбирам
колко кратък всъщност е животът,
и ме карат твърдо да избирам
душата и сърцето пред имота...
Те са всичко онова, което
все чакаме и чакаме да ни случи...
Годините са просто битието,
което всеки миг от вечността ни учи,
че да бъдем тук, сега и днес
имаме едничък опит само,
така че нека да живеем със финес,
а Животът да ни е приятелското рамо!
© Даниела Ганчева Todos los derechos reservados