11 sept 2007, 7:41

На училище 

  Poesía
929 0 2
 

Добре дошли във първи клас


Мислите на синове и дъщери

се опитах да предам във рими

и с чувства искрени и най-добри

поздравявам внуците любими!


Отдавна детството ми си офейка,

и още помня думите на мама.

- Ще търсиш, чедо, пак училищна скамейка,

ала връщане обратно няма!


Прескочих вече трийсетте,

а сякаш още съм хлапак.

Порасна моето дете,

наесен ще е първолак.


И загубил ума, дума

ще ми се на чин да седна аз,

че краката ми са като гума,

както някога, във първи клас!


Сълзи от радост ще преглъщам -

много сладки, мъничко горчиви,

в детството си често ще се връщам

и ще изживявам мигове щастливи.

© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Такъв е живота, Цане!
    Остават само скъпите спомени... и радостта ни за децата и внуците!
    Чудесен стих!
    Поздравчета и усмивки!
  • Браво.Чудесен стих. 6 от мен
Propuestas
: ??:??