28 abr 2019, 10:42

На Великден 

  Poesía » Verso acróstico
850 1 9

Нощта изпусна пара. Чу се гръм. 

А вчера бе прекрасно! 

 

В черквата е тясно. 

Един е Великден! 

Ликът на Господ ни полазва

и няма поп да ни покаже 

как след мъката да продължим. 

Държим свещите - без огън!

Е, как спокойно да заспим! 

Над селото е тихо - без камбанен звън! И попът е  ненужен! 

 

 

 

 

Така е в малкото село! Добре, че Господ е в сърцата ни! 

© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??