16 jun 2024, 10:08

На Видовден 

  Poesía
47 0 0

На Видовден небето се разтваря,

земята коленичила ридае.
Пристъпва на съдбата господарят,
присъдата за нас да завещае.

 

На всеки отредено е по нещо,
а времето отпуснало е срок.
Земята нажежил ли си горещо,
очаквай непосилно труден скок.

 

На Видовден олтарът те зове
и няма отстъпление, ни жалост,
единствен начин болката да спре
е да напъпи пъстроцветна радост.

 

На Видовден се стеле синева,
пречистила душите разгневени.
Изправя се всемирната съдба,
възкръсват изворите осветени...

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??