На ъгъла на 2015
Знае, че ще стане стара
Новата година
и както сме си я подкарали
дали ще ни има.
Но си пожелаваме успехи,
здраве и богатство …
Ще си сложи нови дрехи
човешкото братство,
за да отпразнува –
че е оцеляло,
ще пазарува –
отчаяно и подивяло.
И всред хиляди реклами
за нови и стари продукти
ще пълзят Новогодишните програми –
капки смях в антични акведукти.
Ние ще сме пред софите –
като за последно,
там където свършват дните
на годината поредна.
А Новата година обещава
да е по-добра и мирна,
там на ъгъла застава,
чака да ѝ свирна.
botyo
© Бойко Беров Todos los derechos reservados