31.12.2014 г., 17:13 ч.

На ъгъла на 2015 

  Поезия » Хумористична
373 0 0


На ъгъла на 2015

 

Знае, че ще стане стара

Новата година

и както сме си я подкарали

дали ще ни има.

 

Но си пожелаваме успехи,

здраве и богатство …

Ще си сложи нови дрехи

човешкото братство,

 

за да отпразнува –

че е оцеляло,

ще пазарува –

отчаяно и подивяло.

 

И всред хиляди реклами

за нови и стари продукти

ще пълзят Новогодишните програми –

капки смях в антични акведукти.

 

Ние ще сме пред софите –

като за последно,

там където свършват дните

на годината поредна.

 

А Новата година обещава

да е по-добра и мирна,

там на ъгъла застава,

чака да ѝ свирна.

 

botyo

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??