21 abr 2012, 10:27

На залез 

  Poesía » De amor
460 0 0

На залез

 

Небето бавно в пурпур догаря.

Мирише на есен

и мъртви листа.

Прегръща ме в мълчание

с безмерна нежност

вълшебницата – самота.

 

Музика в тишината се ражда.

 

Клавишите леко докосвам,

галя ги с обич –

недадена другиго;

превръщам я в болка,

в упование,

в надежда,

в копнеж.

 

А мислите бягат

някъде в спомени –

бленувани като слънце;

и глас – вълшебен,

се връща с тъга;

и една сълза.

 

Животът

ден след ден стапя се,

стъпки – чезнещи в снега.

И само музиката остава –

истинска, вечна,

вечна като любовта.

 

© Даниела Петракиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??