9 jul 2024, 19:47

Nach Franz Grillparzer - По Франц Грилпарцер 

  Poesía
83 0 0

Nach

Franz Grillparzer (1791 - 1872) -

 

„Die Eifersucht

ist eine Leidenschaft,

 

die mit Eifer sucht,

was Leiden schafft.“

 

извор:

 

https://www.aphorismen.de/zitat/25201

 

.........................................................................................................

 

дословен превод

от немски език

на български език:

 

По

Франц Грилпарцер (1791 - 1872) -

 

Ревността

е една страст,

която с ревностно усърдие рови (респективно - дѝри, търси),

което (пък) предизвиква страдание.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Не ме ревнувай, мило! -

Че стапя като лава

и любовта-светѝло

я в дън-земя заравя...

 

Не ме ревнувай, мило! -

Че жар ме овъглява

и любовта-светѝло

се тъй изпепелява...

 

Не ме ревнувай, мило! -

Че мрак ме ослепява

и любовта-светѝло

предава на забрава...

 

Не ме ревнувай, мило! -

А ревността скастрѝ я!

.....................................................

И любовта-светѝло

ще ѐ благословия!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??