Nach
Franz Grillparzer (1791 - 1872) -
„Die Eifersucht
ist eine Leidenschaft,
die mit Eifer sucht,
was Leiden schafft.“
извор:
https://www.aphorismen.de/zitat/25201
.........................................................................................................
дословен превод
от немски език
на български език:
По
Франц Грилпарцер (1791 - 1872) -
Ревността
е една страст,
която с ревностно усърдие рови (респективно - дѝри, търси),
което (пък) предизвиква страдание.
--------------------------------------------------------------------------------
Не ме ревнувай, мило! -
Че стапя като лава
и любовта-светѝло
я в дън-земя заравя...
Не ме ревнувай, мило! -
Че жар ме овъглява
и любовта-светѝло
се тъй изпепелява...
Не ме ревнувай, мило! -
Че мрак ме ослепява
и любовта-светѝло
предава на забрава...
Не ме ревнувай, мило! -
А ревността скастрѝ я!
.....................................................
И любовта-светѝло
ще ѐ благословия!
© Стоян Минев Все права защищены