4 mar 2009, 17:20

Начало на деня 

  Poesía » Del paisaje
623 0 1
     Начало на деня

Идва изгревът слисан -
да посрещне вълните,
да разсее мъглата
и по бански да скита.

По брега на морето
тича в синьо огряна,
в шумен танц на талази,
безутешната пяна.

И неволно отнася
в своя смутен остатък,
неразбраната жажда
на златистия пясък.

С колебливия полет
и самотния писък
се вълнуват крилете
на отлитащи птици.

Те политат отново
с морски дарове скрити
и ги вмъкват в черупки
от блещукащи миди.

И с оттенък на слънце,
и с рибарски мотиви,
се изписват картини -
претворяват деня ми.

© Ди Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??