Момиче как да срещнеш скрито
по път, за тебе начертан?
Не е жена, която скита
и търси любовта без свян.
Не крачи в мрака замечтана,
не търси свой измислен вожд:
един я съблече с измама,
а друг я облече в разкош.
А истинската си остава
между чертите на дланта.
Но циганката не познава
или не казва где е тя.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados