През хиляди запалени години -
запалени от радост и мечти,
от чувства неми или живи,
разпалени от яростни войни ...
се носят в мигове на вечност
докоснати от земен рай, и ад,
изгарящи надежди за човечност
към справедлив живот и свят!
Възторжения устрем се предава,
щом зърне в мрачния покой -
поробена душа или ранена вяра,
притиснати от сенките безброй!
Но в тишината винаги ще има
отворен миг в очакван благослов,
с молитва жива светлината идва,
а с нея идва тайнството на Бог!
ЛЪЧИСТА
© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados