10.12.2019 г., 15:16 ч.  

Надежда завинаги 

  Поезия » Философска, Гражданска, Свободен стих, Източни форми
709 2 1

Надежда завинаги

През хиляди запалени години -

запалени от радост и мечти,

от чувства неми или живи,

разпалени от яростни войни ...

се носят в мигове на вечност

докоснати от земен рай, и ад,

изгарящи надежди за човечност

към справедлив живот и свят!

 

Възторжения устрем се предава,

щом зърне в мрачния покой -

поробена душа или ранена вяра,

притиснати от сенките безброй!

Но в тишината винаги ще има

отворен миг в очакван благослов,

с молитва жива светлината идва,

а с нея идва тайнството на Бог!

 

 

ЛЪЧИСТА

 

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??