2 mar 2021, 7:33  

Надежда 

  Poesía » Filosófica
253 0 0

Нали надеждата не е утеха,

защото човек сам е целта, 

а сборът от всички надежди

е в общ мироглед приобщеност.

 

Заставени да бъдем предрешени

не от възторзи и шармантност,

а от облечена във власт елегантност, 

подвластна на стила на дребнотемие,

 

убиваме последната надежда,

за да прикрием следи от добронравие.

Забравяме и думата за нея,

в опит нагледно да я обясним.

 

 

 

 

 

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??