Всичко има на тази Земя
и дарява го с шепи тъй щедри,
че на всички ни майка и тя,
но защо ли е пълно със бедни?
Тази алчност човешка прибира
плодовете, които ни дава,
и така до мнозина не стига
даденото от нея да радва.
Затова и тъгата познаваме,
болката и подобни на тях -
Съвест често май хората нямаме
и живеем сред зло, и сред страх.
Малък съм, тези мисли са смешни,
може би за мнозина от вас,
но дали и по детски са грешни?
Питам се, питам ви също аз.
22.04.2024.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados