29 abr 2024, 7:43  

Най-късата молитва 

  Poesía
359 4 10

НАЙ-КЪСАТА МОЛИТВА

 

Окъснели мотриси отлетяха в безкрая,
Мъкна хлебеца клисав и не ща друг да зная.
Той е честно спечелен и сладни на езика.
Спя до късно в неделя, от безсилие викам
нощем в късните доби и в дълбоките бездни.
Нося шепичка обич и дано не изчезна –
без да съм я раздала на приятел и ближен.
Помня как след раздяла прясна рана се ближе,
как ме парят и дращят премълчаните думи –
като чорлави врани, връхлетели върху ми,
колко дълго просветва, ако мрак си прикътал
на самотна планета и загубил си пътя,
с колко труд се отлежда най-капризната роза,
как след залез стихът ми звучи като проза.
Щом балансът е тежък и дори невъзможен,
искам само надежда за душата си, Боже!

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??