28 dic 2020, 18:04

Най-милото 

  Poesía » Para niños
567 0 1

Марѝ сънува сладък сън, че в снега играе със децата.

Внезапно чу се меден звън - на Дядо Коледа шейната!

Затича се със всички сили по пътя, откъдето чу копита.

И с двете си ръчички мили му махна и думичките запреплита:

- Здравей, здравей, тъй чакан дядо! Чува̀ла си вземи и идвай бързо!

На мама здраве да дадеш тепърва, че кашля лошо цяло лято.

Старикът само се усмихна не каза дума и потегли.

Издигна се отново със щейната във пухкавите облачни къдели.

Събуди се Марѝ отново вкъщи, изтича в майчината стая разридана

и силно взе да я прегръща. От днес кашлицата ѝ престана.

© Вася Янчовичина Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сбъднат сън »

12 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??