1 mar 2007, 23:27

НАЙ - НАЙ 

  Poesía
643 0 6
 НАЙ – НАЙ


Най-приказната лудост изживявам.
От нищото идва, нежност е и вълнува,
щом спомените, тръпни преживявам,
а термометъра отново загърбва студа.

Мечтите ми, реят се, макар хаотични,
доволни усмихнати политат наоколо.
И там художникът е залез романтичен,
а аз го следвам и ревнувам от посоките...

... с ятата птици, момичета и пеперуди...
Любопитство, пробуждане, лудория...
Топла тръпка любовта ти възбуди
и аз с влюбени сетива ще ти открия,

че за пръв път ВСИЧКО сякаш се случва –
синьото... туниката пъстра от витрината...
Кога да спрем времето налучквам –
признанието, тайната, погледа, виното...

Признание, за да пробудя и другата в мен.
Тайната – в ритъма, преоткриващ сърцето.
Поглед – откривател на свеж островен ден.
Бутилка с писмо милват вълните в морето.

А в писмото ми:

ЛЯТО         ЛЯТО             ЛЯТО             ЛЯТО  
Ласка        Любопитство      Лековит          Лястовица
Ябълка       Ято              Ясно             Явор
Тишина       Тайна            Тръпка           Трепет
Обич         Остров           Огън             Очи

Диагоналите са също важни :)
28.02.2007год.

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??