18 jul 2010, 0:52

Най-накрая дойде денят 

  Poesía » Otra
639 0 1

Най-накрая дойде денят

 

Лодката потъваше всеки път, когато се качвах на нея,

от тези безкрайни и напразни опити щях да полудея,

но да се откажа и дума да не ставаше,

лодката тук до мене си оставаше.

 

Всеки път, когато се качвах на едно дърво – то все падаше

и когато отново опитвах – да пада продължаваше,

но аз не спирах, докато не останех без сили,

докато разбрах, че и сърцето ми с тази надежда бяха разбили.

 

Имаше и едно въже, което винаги се късаше,

но упоритото хлапе да се бори не спираше,

то отново и отново опитваше,

настояваше и за нищо на света не се отказваше.

 

Но един ден...

 

Реших дървото с въжето да завържа –

надеждите топли да поддържа,

лодката оставих и сал реших да построя,

най–накрая намерих начин от ината си да се спася.

© Ралица Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздравления. Винаги има начин, а когато ти се струва, че няма , зачи че ина, но ще се появи по-късно стига да искаш
    приятно
Propuestas
: ??:??