Добре разбирам го и сам,
че ти понасяш ме едвам,
но защо ли се отлага
туй, което и веднага
може тука да се стори,
вместо пак да се повтори
и питам се безкрай смутен,
наместо тебе аз освен
да развихря поглед гневен
преди удара последен,
та любовта ни да замлъкне,
но и тебе ще отмъкне?!
-Направи го мили, в зори -
заличи последните искри!
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
разиграла се с двама,
що безкрайно се обичат,
но в спомените тичат!?