16 dic 2017, 18:41

Напред, най-накрая 

  Poesía » Filosófica
795 1 3

Изкачих върховете,
слезнах през низините,
отпих от сладостта на живота!

 

Надмогнах страховете,
изкарах си парите,
побеждавах и учех с охота.

 

Помъдрях, доста, доста,
но младостта ми е луда,
младостта ми ми шепне в ухото,

 

че радостта - тя е проста -
да си жив до полуда,
да живееш мечтите свободно.

 

Младостта ми - пред мен е!
Радостта ми ме чака,
трудното зад гърба си оставих,

 

Плаках сам и от болка,
плаках сам - и от радост,
и да бъда човек - не забравих!

 

Днес Бог ми прощава
и казва ми: ''Браво!
Живей! На теб се полага!''

 

И вървя напред бодро,
и вървя напред гордо,
към мечтите, напред, най- накрая!

© Александър Лозанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Само така, Александър
    Поздравявам те.
  • Благодаря ти, Марги! Мисля че бях на 24, когато го писах...еххх...ама още си ни бива
  • Браво! За стиха, за младостта, за бодростта... Ще ти издам една тайна... Човек не осъзнава кога е изгубил младостта и крачи бодро и гордо към мечтите дори и в старостта. Поздрав!
Propuestas
: ??:??