Усмихни ми се, момиче!
Слънце влюбено изгря.
Чурулика пойно птиче
по зелената земя...
Ти не гледай боязливо
на вълшебния ветрец...
С танца ни разсмива
и поръсва свеж дъждец.
Ето, пролет в нас наднича -
носи нежна топлина.
Тайно дрехите съблича
и духовна е храна...
© ИВАН МИЛАНОВ Todos los derechos reservados