29 mar 2024, 0:14

Наричане 

  Poesía » Civil
71 3 3

 

/на най-добрия хореограф... за мен/

 

За теб… от всички нас с любов,

/обичащи духа свободен/,

словата са за благослов,

дошли от корен самороден.

 

Наричаме те, да си здрав,

здраво стъпил на земята,

но с поглед ведър, та и благ,

крила да рееш в синевата!

 

Да пръскаш с шепи светлина!

Да сгряваш ритъмно сърцата!

Та всяка твоя благина

да ражда танци за отплата.

 

Бъди… и остани, Ти, зов

палещ въглени в жарава,

човеците, що свързва във хоро,

народна памет да прославят.

 

28. 03. 2024

 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??