Преди дни, на три ракии
и букетче карфиол,
в есенните - тъжнотии
аз поседнах полугол
под надзора на… Луната,
на таванския балкон,
и със горест във душата,
на един голям картон
взех по памет да рисувам
лято с пясък и море:
до прибоя как спортувам
с русичко, едно моме!
Нарисувах плажна шатра
с кафеникав балдахин,
с бял матрак и бяла маса,
а на нея литър джин.
Край пердетата изправих
врящо, малко наргиле.
Пък в ледарката поставих
две бутилки Шардоне.
Мацката пък… изтипосах,
на матрака как лежи.
Загоряла…. гола…. боса,
с поразителни гърди!
Не забравих да скицирам,
себе си на този фон.
Как със зъби рециклирам
чирусче от риба тон.
Сложих - точка в пейзажа
с някакъв ръждив тиган.
Как дими до нас на плажа
със един голям калкан.
В миг обикнах таз картина,
в рамка сложих я у нас.
Да ме стопля - всяка зима!
В идващия, леден мраз.
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados