Пролет пукна, ние не изпукахме.
Българи сме, издръжливо племе.
Вярно, все след другите куцукаме,
ала трябва ли за туй да мреме?
За война говорят политиците,
на Макрон и Байдън подражават.
Ако почне, ще се скрият всичките –
други вместо тях да се сражават.
Чудят се и маят журналистите:
българинът Путин що не мрази?
И на Орбан националистите
толкова не го харесват даже.
Да, защо ли все сме в опозиция
на добрите Евроатлантици?
И защо народът е с позиция
да не вярваме на политици?
Учи ни историята, родната:
С нова катастрофа да не свършим,
не по думите да съдим хората,
а да видим кой какви ги върши.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados