17 abr 2013, 14:37

Наръчник за гмуркане в любовта 

  Poesía » De amor
733 0 10

---


Знаеш ли, липсва ти опит за гмуркане в залези.
Опитът идва след дълги години обичане,
болки, раздели внезапни... с добро ти го казвам!
Трябва на себе си само, докрай да приличаш.


Млад си! Известно е — младите нямат куража
смело да влязат във битка със силните бивши.
Слаби на власт, те достатъчно хъс нямат даже
(аз нямам време сега — да те уча да дишаш).


Знаеш ли, щом те настигне любов непозната,
върне ли порива огнен от първа прегръдка —
впускай се хищно, захапвай до кръв самотата,
с мощен замах запратù я на дъното мътно.


Лизне ли пламък лицето ти в страстно целуване,
видиш ли слънце в очи на жена как изгаря,
трябва да знаеш — такова море да преплуваш,
миг е неземен. Такъв дар Нептун не повтаря!

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??