Размиват се в талвега*
на нашата безумна търпимост
лъжливите Алфа и Омега
на химерното ни благополучие.
Истините потъват в незримост,
духовността е в забвение.
"Сегашното" е тунинговано "Минало"
и ни влече неумолимо към дъното
на монотонната мътна река...
__________________________________________
-*Талвег- линия, която очертава най-дълбоката част на река. При гранични такива, определя и държавната граница.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados