4 feb 2014, 22:23

Наследство 

  Poesía
577 1 3

Не ти е лесно, сине... Луда майка!

Баща - поет те хранеше с мечти.

Те гаснеха в житейската мозайка...

Но той не ги превърна във пари!

 

Така и твоите мечти ще зреят...

И може би не ще завържат плод.

На кладата на дните ще изтлеят,

в жаравата на твоя си живот.

 

И все пак Той, Животът, е прекрасен!

Недей забравя никога това!

И името достойно на баща си

носи със гордо вдигната глава!

 

Той дългове ще ти остави тежки.

Но, казват, бедността не е порок.

А мъдростта на този свят човешки

безумство е през погледа на Бог.

 

Ще ти остави дългове, но също

нетленните, безсмъртните слова...

А аз - полусрутена, стара къща...

Нима е малко, сине мой, това?!

 

Животът е... Живот! Пътека тясна!

Каквото даде - повече отне.

Подхлъзне ли и теб - ще бъда ясна! -

падни по гръб! Недей на колене!

© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И все пак Той, Животът, е прекрасен!
    Подхлъзне ли и теб - ще бъда ясна! -
    падни по гръб! Недей на колене!
    Чудесно послание, Гълъбина отправяш! Блестящо!
  • За финала съм без думи!

    Поздрав!
  • Гълъбина, досегът с твоята поезия е истинско удоволствие за мен!
Propuestas
: ??:??