14 nov 2012, 9:37

Натюрморт в бяло, зелено, червено 

  Poesía » Civil
375 0 2

Замаян с пáрите на терпентин

от рисуване на две картини,

излязох вън да смукна никотин

и да си срежа двете дини.

 

Разрязах бързо първата на кръст

и се оказа тя зелена.

Почуках вече другата със пръст -

разбрах, че вътре е червена.

 

И сложих двете дини на месал,

тъкан във бяло на разбоя.

Сега на масата съм си постлал

цвета на трибагреника - моя!

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Права си,Миночка!Това исках да кажа и аз.
    Благодаря за прочита!Привет!
  • Силен намек,май само трибагреника ще ни остане, като спомен от тази държава!Поздрав!
Propuestas
: ??:??