9 abr 2009, 1:43

Научих се 

  Poesía » De amor
747 0 2

 

Научих се без теб да живея

и  те чувствам далечна и близка,

с мечти упоена  за тебе,

страдаща, дръзка и чиста!...

 

Научих се глава да не прекланям

пред твойта измяна, Любов.

Научих се напук да отговарям

с доброта на миг злобен, суров!

 

Научих се, когато някой

в  гърба ми нож забие и боли,

в  стена гърба си да облягам,

та болката сама да изкърви!

 

Научих се да любя вятъра

студен и топъл, груб и нежен,

и той е като мене, милият,

бездомен, буен, безметежен...

 

Научих се да оставам  цяла,

когато на парчета ме разкъсват.

Научих се, умирайки - да оцелявам!

И от блатото  зловонно да Възкръсвам!

 

06.09.2008

 

 

 

 

© Вероника Валери Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това са уроците на живота!И повечето са за добро! Прекрасно стихотворение! Силно, истинско, завладяващо!
  • Прекрасно стихотворение,
    излъчва сила и оптимизъм!
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??