Ти българино горд не наведе своята глава,
пред турският ятаган,не преклони снага.
Ти своята свята вяра никога не предаде,
вдигни гордо глава, бъди горд с историята.
Вдигни ти гордо глава, на Аспарух си сина,
разкажи на своя син и на своята дъщеря.
Покажи им славната наша история сега,
да се гордеят и вървят с вдигната глава!
Изправи сега и твоята изстрадала глава,
зная че живееш в трудности и в нищета.
Но ти си българин, бори се и помни рода,
вдигни глава и продължи своята борба.
Вдигни глава защото ти сам си примера,
на твоя син, той върви по твоята следа.
Защото българина винаги е водел борба,
горд с вдигната глава в борбата с врага.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados