3.10.2021 г., 9:02 ч.

Наведена глава 

  Поезия » Философска, Гражданска
576 0 2

                             Наведена глава

 

 

 

Ти българино горд не наведе своята глава,

пред турският ятаган,не преклони снага.

Ти своята свята вяра никога не предаде,

вдигни гордо глава, бъди горд с историята.

 

Вдигни ти гордо глава, на Аспарух си сина,

разкажи на своя син и на своята дъщеря.

Покажи им славната наша история сега,

да се гордеят и вървят с вдигната глава!

 

Изправи сега и твоята изстрадала глава,

зная че живееш в трудности и в нищета.

Но ти си българин, бори се и помни рода,

вдигни глава и продължи своята борба.

 

Вдигни глава защото ти сам си примера,

на твоя син, той върви по твоята следа.

Защото българина винаги е водел борба,

горд с вдигната глава в борбата с врага.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??