3 dic 2021, 9:43

Навред 

  Poesía » Filosófica
546 0 2

НАВРЕД

 

Навсякъде кучета лаят

и мъдро щуреят щурци…

И в мен, и край мене из стаята

е някакъв дяволски цирк.

 

Навсякъде Слънцето праща

на всички безмълвни слова,

но тяхната мъдрост се схващала

единствено с празна глава.

 

Навсякъде в нощ Месечина

тормози поетите все

и може би Тя е причината

да джавка проклетото псе…

 

Навсякъде хората искат

все същите смешни неща.

В сърцето покварата – низката –

погребва под грях съвестта.

 

Навред и онези, и тези

отдават мамону души…

Навсякъде има поезия –

блокирай ума и пиши!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??