НАВРЕД
Навсякъде кучета лаят
и мъдро щуреят щурци…
И в мен, и край мене из стаята
е някакъв дяволски цирк.
Навсякъде Слънцето праща
на всички безмълвни слова,
но тяхната мъдрост се схващала
единствено с празна глава.
Навсякъде в нощ Месечина
тормози поетите все
и може би Тя е причината
да джавка проклетото псе…
Навсякъде хората искат
все същите смешни неща.
В сърцето покварата – низката –
погребва под грях съвестта.
Навред и онези, и тези
отдават мамону души…
Навсякъде има поезия –
блокирай ума и пиши!
© Раммадан Л.К. All rights reserved.