26 ene 2012, 10:14

Назад-напред 

  Poesía » De amor
620 0 0

Ти спомняш ли си първите ни срещи -
безшумни, плахи, но и като вик?
Вик, който тихомълком ни пронизва
и дните ни превръща във единствен миг.

 

А спомняш ли си думите омайни,
които сипеше като поет?
Те сложиха начало на нашите тайни.
Сериозни думи - като за обет.

 

Не си ли спомняш трепета, със който
докосваше ме с огнени ръце?
Ти шепнеше, че огънят ще запечата
пробойните във моето сърце.

 

А хилядите мигове, в които
ме вдигаше на пиедестал?
Нали ти беше казал, че за мене
години дълги си мечтал.

 

Ти спомняш ли си миговете си на слабост,
граничеща със отчаяние и със сълзи?
Животът понякога удря.
За да не паднем, някой трябва да ни задържи...

 

Какво си спомняш? Вече не е важно.
Ти знаеш - времето върви напред.
Аз помня всичко и съм благодарна
за времето, прекарано със теб.

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??