6 jun 2023, 15:13  

Наздравица за "Балканика" 

  Poesía » Odas y poemas
589 1 2

/на ТФКБалканикаГорна Оряховица/

 

 

Годините ти… станаха тринайсет.

Тийнейджър ли си или пък мъдрец?

Ни много млад, ни стар... но да се знае,

Балканика е клуб с фолклорна чест...

 

За най-красивите в града ни дами,

/така е,  Серго,  всичките са тук/,

най-стройните, добрички, танцувални...

безличното загърбили напук.

 

И за момците ти си много важен,

/макар на пръсти днес да се броят/,

изопнали снагите, със поглед влажен

потропват в такт, на чар да устоят.

 

За Петърчев каквото и да кажем,

все малко е,  защото е голям

не само със осанката си снажна,

а с танците му сътворени с плам.

 

Голям е и с умението свое,

във всеки родолюбец със душа,

магията фолклорна да посее,

та корени да пуска по света.

 

И в този ден рожден за тебфатален“,

наздравица да вдигнем на мига,

та още сто години триумфално,

знамето да веем на Клуба!

 

06. 06. 2023

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти от сърце, Сенилга! Радвам се, че ти е харесало стихотворението!
  • Браво! Браво "Балканика"!
    Браво Петър Петърчев.!
    Браво Таня!
Propuestas
: ??:??