/на ТФК „Балканика“ – Горна Оряховица/
Годините ти… станаха тринайсет.
Тийнейджър ли си или пък мъдрец?
Ни много млад, ни стар... но да се знае,
„Балканика“ е клуб с фолклорна чест...
За най-красивите в града ни дами,
/така е, Серго, всичките са тук/,
най-стройните, добрички, танцувални...
безличното загърбили напук.
И за момците ти си много важен,
/макар на пръсти днес да се броят/,
изопнали снагите, със поглед влажен
потропват в такт, на чар да устоят.
За Петърчев… каквото и да кажем,
все малко е, защото е голям
не само със осанката си „снажна“,
а с танците му сътворени с плам.
Голям е и с умението свое,
във всеки родолюбец със душа,
магията фолклорна да посее,
та корени да пуска по света.
И в този ден рожден за теб „фатален“,
наздравица да вдигнем на мига,
та още сто години триумфално,
знамето да веем на Клуба!
06. 06. 2023
© Таня Мезева Всички права запазени