27 ene 2017, 16:55

Не бе роден за този свят 

  Poesía » Otra
696 0 0

Той не бе роден за този свят,

разбра това, когато бе още малък.

Не мечтаеше да бъде богат

и не завиждаше на чуждия залък.

 

Живееше в царството на Янус*

от лицемерните придворни обкръжен,

за пари и власт готови

да сторят всичко нощ и ден.

 

Понякога щрихи и думи редеше

за вселена зад залостена врата,

а може би е по-добре да мълчеше

за недостижими без вина неща.

 

Вървеше с ръце в джобовете

под изливащ спомени дъжд.

Зад гърба му незапълнени гробове

шепнеха „Чест се дава веднъж!

 

Прекосяваше срещнати пустини

търсейки лек за душата,

но срещаше само покани за вино,

разлято в черепи с позлата.

---------------------------------
* – римски бог с две лица, символ на двуличието.

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??