18 feb 2021, 12:08

Не бери синеоките ружи 

  Poesía » De amor
324 3 5

Няма нужда да идваш в дома ми по здрач,

не бери синеоките ружи,

по килима останал след ланшния сняг

още чувам как обич се губи.

 

Не е приказно лято, ни трендафил в розе,

но когато на пръсти се вдигна,

зад оградата тухлена има море -

само мое, гипсирано с шина.

 

Няма нужда да сядаш в дома ми смирен,

сред вечерния славеев присмех,

аз оставам по навик с дъха си снишен

и не спирам наум да ти пиша.

 

Не е приказна нощ, нито има комин

да излезе навън всеки пушек...

Зад оградата тухлена посадих си мечти -

не откъсвай ми сините ружи.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??