26 ene 2018, 14:29

Не давам ... 

  Poesía
312 0 1

 

Как да те обичам, зимо,
зла, по-студена от жена,
забравила и моето име
и угасила ми жарта ...?

 

Как да ти се радвам,
да ровя в твоя сняг,
когато спомен се прокрадва
за безчувствен леден праг?

 

В него когато се подхлъзнеш
и потрошиш своите мечти,
безпризорен после зъзнеш
и белозъби стихове редиш.

 

Затова не те понасям -
изцеждаш всяка топлина,
не, не казвам, че те мразя,
просто ти не давам своята душа ...

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??