21 mar 2017, 22:50

Не е измама 

  Poesía » De amor
580 2 3

Не е измама! Не! Не е...
Взаимната любов не мами...
Измама ли е синьото небе?
И лъже ли ни слънцето, че пари?

Измама ли са нашите сълзи?
Или смехът ни, който се разлива?
Сърцето мами ли ни, че гори?
Измама ли е пареща коприва?

Не е измама любовта...
Не е възможно! Няма да престане...
Тя носи на живота радостта,
но носи мъка и жестоки рани.

И все пак, всеки я приветства.
Намери ли се в нея, я въздига.
Тя на животът съответства,
и също тъй застива в книга.

Заспива там, сред страници изпяти.
Издишани, изстрадани от двама.
От сърца разкъсани и сляти...
Не може тя да е измама...

 

© Лебовски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??