21 nov 2015, 0:33

Не е от днеска 

  Poesía » Filosófica
198 0 0

Не е от днеска

Не е от днеска лошото в човека,
то идва от далечни времена
и все върви по нашата пътека,
и все тежи на наш'те рамена.

Братоубийство имаме в зората,
четем за туй във "Стария завет".
Най-лошото е ставало със братя...
И с бунт срещу създадения ред.

Човечеството все е разделено
и всичко туй е раждало борби.
По-силните са грабвали остена,
по-слабите налагани били!

И всички тези, гдето са били отгоре,
са озверявали и ставали по-зли,
а робите за свобода се борят,
и често са заплащали с глави!

Борбата е да се смени ездача.
А смените най-грозни са били.
Омразата на хората, обаче,
в сърцата ни до днес се настани!
  18.04.2014 г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??