26 may 2009, 20:45

Не е стихотворение 

  Poesía » Del paisaje
573 0 4

От търсене на Отговорите кървиш,
а каменните статуи се смеят
и буден си дори когато спиш,
отприщени реки от мисли пак беснеят.

От получаване на Отговорите кървиш,
нетърсени, сами си те намират,
престорено сега благодариш,
за късове, които ампутират.

От преглъщане на Отговорите горчи,
уж песента тук беше по различна,
не, сърцето ти не ще ожесточи,
макар пиесата да е типична.

От Отговорите накрай се смееш,
опитваше самия да се заблудиш,
това, уви, не го умееш
и изкушаваш се отново да се вкамениш.

Тук поанта няма,
очаквате да кажа -
"Всичко е измама",
но не е.
По е сложно,
защото просто е възможно,

и затова напук,
днес ще съм до тук.

© Никодим Сертов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ако бях колекционер,а произведенията ти предмети,щяха да са причина да я създам!Но понеже те са безплътни, ще ги сахраня в себе си.
    Талант!
  • Да, тъй е - отговорите са сложно нещо
    карат те да се задъхваш... става ти горещо.
    Човек се все стреми нещо да научи,
    но когато го направи, друго иска да се случи

    Много ми хареса!
Propuestas
: ??:??