10 ene 2021, 21:10  

Не ги слушай, любов! 

  Poesía » Otra
504 9 10

Все говорят за тебе, че няма те,
да, но как на света са се пръкнали?
Ти щурче си, на Бога на рамото
и светулка в косите, по мръкнало.

 

И боли те от злост, присмехулната,
и трепериш, в съня на брезичките.
Бяло цвете, сълзица търкулната...
И душата на майките. Всичките.

 

Не ги слушай, любов! Знам, че има те,
изправи се и виж лавандулите.
В моя стих все повтарям ти името,
за да чуят дори и нечулите!

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??