18 nov 2007, 20:07

Не искам 

  Poesía
1264 0 4

Не искам да мога да свиря, да пея,

не искам и стихове свои да пиша,

не искам за обич и нежност да тлея,

аз знам, че и мене все някой обича!

 

Не искам да страдам от чуждите думи,

не искам от болка сърцето да плаче,

но знам, че понякога дните са трудни

и времето бавно и тежко се влачи!

 

Не искам да имам напразни надежди,

не искам с усмивка сълзите да скривам

и въпреки всички онези копнежи,

отново сама във дъжда си отивам!

 

Не искам по хубост да съдя човека,

не искам да бъдем изляти в калъп,

за мен няма смисъл във тази оценка,

без нея е някак по-шарен светът!

 

Не искам да крия, че някой обичам,

не искам да бягам от свойте мечти,

сънувам, че боса нанякъде тичам

и някак си светло сърцето трепти!

 

Не искам да мога да свиря, да пея,

не искам и стихове свои да пиша,

но, както изглежда, това го умея,

а как ми се иска да знам да обичам!

 

 

© Иринка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??